Glem ikke dig selv når der skal søges job top banner100

Forfatter:
Jobs.dk 100

Glem ikke dig selv når der skal søges job

Nogle gange går jobsøgningen så hurtigt, at det kan være svært at nå at overskue, om man søger et job, som man egentlig har lyst til at have.

I stedet for at bruge tiden på at søge en masse jobs, kan du bruge tiden på at blive klogere på hvem du er, og hvordan den bedst tænkelige arbejdsplads skal se ud for dig. Vigtigheden af at have kendskab til egne kompetencer og lyster må ikke underkendes når man skal søge drømmejobbet. Ingen arbejdspladser er ens, og netop derfor skal man vide, hvad det er man vil og hvad man formår. Har man ikke opstillet forventninger og mangler overblik, kan det føre til ærgrelse og tidsspild, hvis man ender i et forkert job.


Glem ikke dig selv når der skal søges job right large image

Hvad gør dig glad og lader dig blomstre?

Ingen medarbejdere er ens. De arbejdsopgaver der kan få én medarbejder til at hoppe af glæde, kan måske gøre en anden tungsindig. Er arbejdsdagen en man ser frem til, eller en der blot skal overstås? Det kan være en stor hjælp for dig, hvis det bliver kortlagt, hvilke opgaver du synes om, hvilke former for samarbejde der passer dig bedst, samt hvilke arbejdsstrukturer der glæder dig mest, og får dig til at yde dit maksimale. Sæt kursen mod det der lader dig blomstre. Hermed opnås gode muligheder i jobbet. Det vil være tydeligt at se til en jobsamtale, at du kender til dine egne potentialer, og at du samtidig er bevidst om hvad der kan gøres for, at du opnår den størst mulige glæde i jobbet. Det viser, at du besidder et overskud og et overblik over dig selv, og er dermed en stor bonus for dig såvel som for arbejdsgiveren.

På hvilken måde ønsker du faktisk at arbejde?

En naturlig indskydelse i forhold til dette spørgsmål er 37 timer om ugen. Der kan dog være andre valgmuligheder i spil. En undersøgelse har påvist, at op mod halvdelen af en dimitteret årgang fik vikariater, projektansættelser eller lignende som første job. De efterfølgende ansættelser er dog oftere fastansættelser. Der opleves hele tiden flere og flere fleksible og knap på traditionelle job typer. Måske er det en hjælp for dig, hvis du tilbyder en utraditionel mængde arbejdskraft.

Glem ikke dig selv når der skal søges job left large image

Passer arbejdspladsen i forhold til dig og de kompetencer du har?

I samme undersøgelse som blev nævnt før, oplevede blot ni procent, at det job de fik passede direkte i forhold til deres speciale. Mange oplevede, at det job de fik primært udfordrede deres generelle kompetencer. Dette er blandt grundende til, at det kan være en bonus at lave grundigt undersøgelsesarbejde af arbejdspladsen i forbindelse med en målrettet ansøgning. Gennem forskellige online databaser kan du få et overblik over virksomheden samt dens ejerforhold, økonomiske situation og produkter eller kernekompetencer. Denne viden kan være god at besidde, inden du bruger for lang tid på en ansøgning til netop denne virksomhed.

Hvilke arbejdspladser kan der egentligt vælges imellem?

Alene i Danmark er der over 200.000 arbejdspladser. For ikke at skulle gennemgå alle virksomheder i alfabetisk rækkefølge, kan det muligvis være en fordel at undersøge, hvor andre med samme uddannelse som dig har fået job. Når du har fået er overblik over, hvor andre med samme uddannelse som dig arbejder, har du et godt grundlag for at finde interessante arbejdspladser for dig. Det kan sågar benyttes som et argument for en nyuddannet, at den arbejdsplads du søger tidligere har ansat folk med samme uddannelse som dig. Har du arbejdet i den virksomhed du søger job ved før? Måske har du været i praktik eller haft et studiejob der? Der er en tendens til, at virksomheder helst ansætter nyuddannede, som de tidligere har arbejdet sammen med.